Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Ede, hoofdvestiging Deventer
Rioolvliegjes Redactie, 24 januari 2024
Wanneer u last heeft van rioolvliegjes, schakel Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!
Clever Rioolservice helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Ede!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Wanneer u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct actie te ondernemen.

Ontdek wat rioolvliegjes kenmerkt

Deze kleine insecten, meestal zo'n 1,5 tot 7 millimeter groot, hebben het vermogen om door de kleinste openingen uw woning binnen te dringen. Hun vleugels zijn groter dan hun lichaam en bedekt met kleine haartjes. Daarnaast hebben ze een grijsgoudkleurig uiterlijk en vallen ze op met hun twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Er worden gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Ze vertonen weinig activiteit tijdens de dag, maar naarmate de avond valt en de nacht begint, worden ze actiever en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Een veelvoorkomende oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis is vaak een probleem met de riolering, vooral bij beschadigde leidingen. Gewoonlijk worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u snel van rioolvliegjes afkomen?

Het is belangrijk om de broedplaatsen te achterhalen om een plaag aan te pakken, doorgaans in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Het is mogelijk om professionele assistentie in te roepen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Gewoonlijk vindt men broedplaatsen op plekken die in verband staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van cruciaal belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden gerepareerd, leidingen worden afgesloten, organisch afval wordt verwijderd en afvalbakken goed worden afgesloten. Vergeet niet om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1515

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.