Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Ede, hoofdvestiging Deventer
Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen Redactie, 5 maart 2024
De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Ede!

De riolering is een essentieel element van ieder huis. Het is prettig als het goed werkt, maar er kunnen soms schades optreden. Waaraan kunt u dit merken? En wat moet u vervolgens doen?In deze blogpost worden diverse indicaties van een defecte riolering besproken, evenals de mogelijke oplossingen. Zo kunt u tijdig ingrijpen bij problemen.

Herkenbare problemen

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Er kunnen milde problemen voorkomen, zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen zich jaarlijks manifesteren, hoeft u niet direct te denken aan een beschadigd riool. Als de problemen aanhouden, is het verstandig om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Bij verstoppingen is een totaalverstopping een ander probleem dat te herkennen is aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit geeft ook aan dat er wellicht sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld is zo’n 20% van alle verstoppingsgevallen te wijten aan een defect riool. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze gevallen is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Hoe vat een riool schade op?

Er zijn diverse redenen waarom een riool kan falen. Zowel interne als externe factoren kunnen hiervoor verantwoordelijk zijn. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het afvoersysteem kan loskomen van de gevel of intern scheuren door de druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen tevens zorgen voor een defect riool. In al deze gevallen is het slim om een rioolinspectie uit te laten voeren voordat men start met de herstelwerkzaamheden.

Waarom is het van belang uw riool te laten controleren?

Vakkundigen hebben geavanceerde apparatuur om een beschadigd riool te detecteren. Door een grondige inspectie van het riool uit te laten voeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en welke maatregelen er genomen moeten worden. Inspectie kan op twee manieren worden gedaan, met een rioolcamera of door rookdetectieapparatuur toe te passen.

Een gespecialiseerde camera, de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat in uw riool spuit rook en controleert vervolgens of die rook op bepaalde punten in de leidingen verdwijnt. De plekken waar de rook niet meer zichtbaar is, kunnen wijzen op een mogelijk lek in het riool.

U kunt een controle of herstel van uw riool laten uitvoeren

Heeft u het idee dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te maken met problemen rondom uw riolering?Wij zijn beschikbaar om u te helpen! Neem contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1515 en maak een afspraak. Daarbij helpen we u graag met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1515

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.