Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Ede, hoofdvestiging Deventer

Rioolvliegjes bestrijden in Ede

Krijgt u ineens te maken met kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Rioolvliegjes die omhoog komen duiden meestal op een rioolprobleem. Begin meteen met de bestrijding van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De oorsprong van rioolvliegjes is meestal te vinden in de riolering, vandaar de naam. Vocht en rottend afval zijn de voornaamste bronnen van voeding voor de vliegjes, die op hun beurt 200 eitjes per dag kunnen leggen. Het oplossen van het rioolprobleem is essentieel voordat u de vliegjes kunt bestrijden en er definitief vanaf kunt komen.

Wanneer u last heeft van rioolvliegjes, schakel Clever Rioolservice in om dit te verhelpen!
Clever Rioolservice helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Ede!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rondom voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, kunt u vaak rioolvliegjes vinden. Op deze plekken komen de vliegjes samen om hun eitjes te leggen. Verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken, vuilnisbakken, putjes of vochtige plekken in schuren of garages, kunnen broedplaatsen zijn voor rioolvliegjes buiten het riool.

Snel actie ondernemen

Het is vanwege diverse redenen zaak om de rioolvliegjes te bestrijden. Wees ervan bewust dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en potentiële gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermenigvuldigen, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Om de vliegjes effectief te kunnen bestrijden, is het essentieel om te weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Doorgaans vindt u deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het verstandig om extra aandacht te besteden aan toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes zich voornamelijk in een specifieke hoek of kier verzamelen, kunt u de plakbandtest te gebruiken.

Het kan voorkomen dat u zelf niet in staat bent om voor eens en altijd van de rioolvliegjes af te komen. Zolang het rioolprobleem aanhoudt, zult u de vliegjes niet kunnen verdelgen. In dit soort situaties bieden wij graag onze hulp aan. Neem contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1515 voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1515 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1515

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter