Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Ede, hoofdvestiging Deventer
Professioneel rioleringsbedrijf inschakelen Redactie, 25 december 2023
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Ede!

Als u thuis een onaangename rioolgeur ruikt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste stap kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur oplossen. Mocht de geur blijven hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is raadzaam om direct een ervaren rioolservice in te schakelen om het probleem te achterhalen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Waar komt de stank in uw rioolleidingen vandaan?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur doorgaans onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Mogelijke oorzaken van rioollucht in uw woning zijn onder andere:Schade of verzakkingen aan de riolering van uw woning door werkzaamheden kunnen scheuren veroorzaken, waardoor rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

Oorzaak: verstopping van de leidingen

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot een onaangename rioollucht in uw huis. Een verstopte leiding kan de reden zijn dat het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Kunt u mogelijk een lek waarnemen in uw leidingen?

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnenkomen. Hierdoor kan er sprake zijn van overlast door stank en uiteindelijk van waterschade. Om die reden is het van essentieel belang om een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning goed kan ontluchten

Het is van belang dat de lucht in uw afvoer goed kan circuleren. Meestal gebeurt dit via een buis die uitkomt op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Voorkom stank in huis door de afvoer niet te lang te laten rusten

Dankzij een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, kan de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis binnendringen. Het kan voorkomen dat een afvoer geen gebruik meer maakt van het waterslot als deze gedurende een lange periode niet wordt gebruikt, waardoor de rioollucht vrijelijk uw huis kan binnenkomen. Een manier om dit te voorkomen, is door regelmatig water door de afvoeren te laten stromen.

Houd uw rioolleidingen fris en geurvrij

De oorzaak van een rioollucht in uw huis kan verschillend zijn. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Het schoonmaken van uw afvoerputjes op regelmatige basis kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1515

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.