Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Ede, hoofdvestiging Deventer
Heeft u te maken met een lek in uw riolering Redactie, 27 mei 2024
U heeft last van een rioollekkage? Clever Rioolservice kan u hierbij helpen!

Heeft u last van een lekkende afvoer?Dit kan grote risico's met zich meebrengen, zowel voor uw gezondheid als uw financiële stabiliteit. Vaak is het de onaangename geur die vrijkomt die duidelijk maakt dat er sprake is van een lekke rioleringsbuis.

Op welke manier kunt u een lek in de riolering identificeren?

Als u een onaangename lucht verspreidt, kan dit een indicatie zijn van een lek in uw riolering. Het kan daarentegen voorkomen dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren opmerkt. Wanneer u een natte plek op de vloer constateert, kan dit wijzen op een lek in uw riolering.

Wat veroorzaakt een lekkage in uw riolering?

Meestal gaat een riolering ongeveer 20-25 jaar mee. Toch kan de duurzaamheid van het riool worden beïnvloed door tussentijds onderhoud. Gebrekkig of onvoldoende onderhoud is vaak verantwoordelijk voor defecten in het rioleringssysteem.

Kunnen er ziektes ontstaan door een rioollek?

Het is van essentieel belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar brengen, maar ook die van anderen. Een defecte riolering kan ervoor zorgen dat u rechtstreeks in aanraking komt met besmet afvalwater, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het gevaar van het besmette afvalwater strekt zich uit tot iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Welke oplossingen zijn er voor een lekkende riool?

Als uw riolering lekt, is het van groot belang om onmiddellijk contact op te nemen met een specialist op het gebied van riolering. Dit is een maatregel om de risico's op schade aan uw woning te verminderen. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het oplossen van een lekkage in uw rioleringssysteem.

Zo is het mogelijk om te relinen. Dit is een duurzame manier van reparatie. Relining is een methode waarmee specifieke gedeeltes van het riool kunnen worden gerepareerd zonder dat er een complete renovatie nodig is. Er wordt dan een soort sok in de rioleringsbuis gezet zodat de lekkage is opgelost.

U heeft ook de keuze om het defecte stuk te laten vervangen. Mocht de lekkage echter vaker voorkomen of is het riool al oud. Dan is het raadzaam om een rioolvernieuwing te laten uitvoeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1515

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.