Toilet verstopt in Ede?

U komt thuis en uw ziet dat u een verstopte wc heeft of uw wc loopt niet goed door? In de regio Ede staan onze specialisten daarom dag en nacht voor u klaar. Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring met het ontstoppen van afvoer en riolering, wij zorgen ervoor dat ook uw toilet in een mum van tijd weer perfect werkt. Een verstopte toilet is natuurlijk vervelend en zorgt al snel voor veel ongemak. Zeker als u maar één wc in uw woning heeft is het zaak om de verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Het toilet ontstoppen

Het ontstoppen van een toilet is een vervelend klusje. Vanzelfsprekend kunt u hier een specialist voor inschakelen, wij van de door ons aangedragen professional zijn u graag van dienst in Ede en omgeving. U kunt echter ook eerst zelf proberen de verstopping te verhelpen. Dit doet u allereerst door uit te sluiten dat er iets in het toilet is gevallen, waardoor het water niet meer weg kan lopen. Is dit niet het geval? Gebruik dan een ontstopper of zet ontstoppingsmiddelen in.

Als de verstopping hierdoor niet verholpen wordt, bevindt de blokkade zich waarschijnlijk verder in de afvoer. U controleert dit door te kijken of het water uit uw wastafel of douche wel goed wegloopt. Gaat dit eveneens moeizaam, of is er sprake van geborrel? Dan is het verstandig om een rioolexpert in de arm te nemen. Er is dan namelijk sprake van een ernstiger probleem, en professioneel ontstoppen van uw riolering is nodig. We zijn te bereiken via 0800 255 3733 en via het contactformulier.

Voorkomen verstopping wc in de toekomst

Er zijn een aantal trucjes om te voorkomen dat u het probleem veel vaker zult tegenkomen. Een voor de hand liggende tip is om je toilet niet als prullenbak te gebruiken. Toch komt het alsnog vaak voor dat er verstoppingen ontstaan omdat er dingen in terecht komen die er niet horen. Een andere oorzaak van veel verstoppingen is teveel wc papier. Het papier hoopt zich vaak op en kan zo door de hoeveelheid geen doorgang vinden. Een van de grootste oorzaken zijn de vochtige toiletdoekjes, tampons en maandverband. Deze kunt u beter gewoon in een prullenbak gooien.