Rioolvliegjes Ede

Treft u rioolvliegjes aan in uw woning of winkel in Ede? De aanwezigheid van rioolvliegjes is vaak het gevolg van een rioollekkage. Voor u met de bestrijding kunt beginnen is het zaak eerst de onderliggende problemen aan te pakken. Daar kan de door ons aangedragen professional u bij helpen. Wij kunnen een rioolinspectie uitvoeren om te zien of er scheurtjes of breuken in het riool te zien zijn.

Nadat we de oorzaak hebben gevonden en het riool hebben gerepareerd adviseren we u graag over de bestrijding van de vliegjes. Bel 0800 255 3733 of maak gebruik van het contactformulier. Dan helpen we u snel van de rioolvliegjes af.

Waarom rioolvliegjes bestrijden?

Rioolvliegjes leven onder normale omstandigheden in het riool. Ze komen alleen naar buiten wanneer ze daar de gelegenheid toe krijgen. Omdat een riool een gesloten systeem is betekent dat meestal dat er ergens in het riool een breuk of scheur zit.

Rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen of latrinevliegjes, leven van vocht en rottend organisch afval. Ze richten niet direct schade aan maar verspreiden wel allerlei bacteriën. Omdat ze zich snel voortplanten (ze leggen wel 200 eitjes per keer die binnen 2 dagen uitkomen) kunnen ze in relatief korte tijd veel overlast veroorzaken.

De beestjes zijn te herkennen aan hun kleine vlinderachtige vleugels (zie afbeelding bovenaan de pagina) en ze worden zo’n 3 tot 5mm groot. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze door de meest nauwe kiertjes ontsnappen. Vaak is zo’n plek rondom een lek redelijk vochtig. En vochtige plekken zijn nu juist ideaal voor de motmugjes om zich voort te planten.

Onderliggende probleem rioolvliegjes oplossen

Om een rioolvliegjesplaag te voorkomen kunt u het beste zo snel mogelijk actie ondernemen. De oorsprong van het probleem is een goed startpunt. Meestal zijn de rioolvliegjes namelijk een bijproduct van een verstopping of een rioollekkage.

Wanneer niet duidelijk is waar het lek precies zit heeft de door ons aangedragen professional verschillende methoden om de lekkage op te sporen. Zo kunnen we het riool inspecteren met behulp van een camera. Als we op de camerabeelden geen breuken kunnen ontdekken hebben we ook de mogelijkheid om rookdetectie te gebruiken. Zodra we het lek hebben gevonden gaan we indien mogelijk direct over tot de reparatie van de riolering.

Bestrijden rioolvliegjes

Om de latrinevliegjes buiten het riool te bestrijden kunt u van alles doen. Het belangrijkste is om mogelijke nieuwe broedplaatsen voor de vliegjes onklaar te maken. Dat wil zeggen: reinig alle afvoeren, verwijder rottend organisch afval uit huis en tuin en voorkom bronnen met stilstaand water. Om van de vliegjes af te komen kunt u ze opzuigen met een stofzuiger of een verdelgingsspray aanschaffen om ze mee te lijf te gaan.

Mocht u onze hulp willen inroepen voor het reinigen van een of meerdere afvoeren is dat natuurlijk mogelijk. Ook geven u graag meer tips over de bestrijding van de motmugjes.

de door ons aangedragen professional helpt bij rioolvliegjes en andere rioolproblemen

Wanneer u rioolvliegjes in huis heeft helpen we u graag bij het opsporen en repareren van de bron van deze problemen. Verder geven we advies over de bestrijding van de mugjes en helpen we indien gewenst met het reinigen van uw afvoeren.

Maar ook wanneer u vanwege een andere reden graag een rioolinspectie of een rioolreiniging zou willen laten uitvoeren kunt u bij ons terecht. de door ons aangedragen professional is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Bel 0800 255 3733 of maak gebruik van het contactformulier. Voor u het weet staan we bij u op de stoep.