Riool ontstoppen Ede

Het riool ontstoppen wordt wenselijk wanneer uw afvalwater niet, of te langzaam wegloopt. U herkent een verstopping meestal aan een vieze rioollucht, een borrelend geluid in de riolering of het niet goed doorlopen van de afvoer.

In Ede helpt de door ons aangedragen professional u graag met ontstoppen wanneer u te maken krijgt met een verstopping. We leggen ons namelijk al meer dan twintig jaar toe op het oplossen van rioolverstoppingen. Heeft u een verstopt riool of een verstopte afvoer? Bel 0800 255 3733 of maak gebruik van het contactformulier. Dan komen we snel naar u toe.

Een verstopt riool

We maken dagelijks allemaal veelvuldig gebruik van het riool. Toch staan we vaak pas stil bij het belang van een goede riolering als er problemen ontstaan. Zover hoeft u het natuurlijk niet te laten komen. Hoewel sommige rioolproblemen lastig te voorkomen zijn, kunt u de kans op een verstopping aanzienlijk verkleinen door eens in de zoveel tijd het riool preventief te laten reinigen.

Uiteraard staan we ook voor u klaar op het moment dat u toch met een verstopping te maken krijgt. Wij hebben voor iedere verstopping een passende oplossing. Zo werken we afwisselend met een veermachine en een hogedrukmachine. De veer gebruiken we vooral bij smalle afvoerbuizen, bij bredere afvoerbuizen zetten we vaak de hogedrukmachine in.

Waardoor raakt een riool verstopt?

Een rioolbuis kan gemakkelijk verstopt raken door verkeerd gebruik van afvoer en riolering. Er wordt tegenwoordig van alles door het toilet gespoeld: steeds grotere hoeveelheid toiletpapier, vochtige doekjes of dameshygiëne, allerlei etensresten. Het riool is hier meestal niet op berekend. Een verstopping is dan ook een voor de hand liggend gevolg.

Door het riool te gebruiken op de manier zoals het bedoeld is kunt u de meeste verstoppingen voorkomen en is ontstoppen minder snel nodig.

Verstopping door verzakking of boomwortels

Uiteraard zijn er ook nog andere oorzaken voor een verstopping mogelijk. En op deze oorzaken heeft u niet altijd even veel invloed. Naast het aankoeken en ophopen van vuil in rioleringsbuizen kan een verstopping ook worden veroorzaakt door een verzakking van het riool of een ingegroeide boomwortel.

Vooral oudere rioleringsstelsels zijn kwetsbaar voor verzakkingen en boomwortels. Door een verzakking van de bodem of een verstoring van de bodem door werkzaamheden kan het gebeuren dat een riool niet langer goed ligt. Dat kan resulteren in allerlei problemen. Een rioolspecialist kan de situatie voor u in kaart brengen en kan een passende oplossing aandragen voor het herstel.

Ook ingegroeide boomwortels zien we vaker bij verouderde rioleringen. Door de tand des tijds worden de verbindingen waarmee de buizen aan elkaar zitten kwetsbaarder. Zo kan het gebeuren dat bomen en planten, die met hun wortels op zoek zijn naar voedsel, dwars door de verbindingen heen groeien en zo voor een verstopping zorgen.

Schakel de door ons aangedragen professional in voor het ontstoppen van uw riool

Wat ook de reden van uw verstopping mag zijn, wij helpen u graag met het ontstoppen van het riool. We zijn 24/7 bereikbaar bij rioolproblemen. Ook wanneer u bijvoorbeeld last heeft van rioolvliegjes of preventief uw riool wilt laten reinigen kunt u een beroep doen op onze rioolservice. Bel 0800 255 3733 voor een afspraak of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan komen we snel voor u in actie.